Het bedrijf

De man achter Vintage Instrument Service is Gandert De Boo. Gandert is al ruim 30 jaar bezig in muzikale sferen en raakte al in zijn tienerjaren gefascineerd door muziek uit de jaren 60 en 70. Als gitarist stortte hij zich op rockbands als Led Zeppelin, The Who, The Doors en Santana. Maar na het horen van ‘Riders on the Storm’ van the Doors op 15 jarige leeftijd was er voor Gandert nog maar een vraag te beantwoorden: ‘Welk instrument geeft dat keyboardgeluid?’ Dit bleek een Fender Rhodes te zijn. Een levenslange fascinatie voor oude toetsinstrumenten was vanaf dat moment een feit.

 


Niet veel later kocht Gandert zijn eerste Rhodes (een mark 1 uit 1976) met als doel de sound van ‘Riders on the storm’ te creëeren. Vele modificaties en afstellingen volgde, met een zeer bevredigend resultaat. Omdat de Fender Rhodes van the Doors uit 1969/70 andere onderdelen gebruikt voor de klankopwekking is het doel nooit helemaal bereikt, maar in de tussentijd is wel een schat aan ervaring opgedaan. Het analyseren en doorgronden van deze instrumenten sprak Gandert gelijk al erg aan en er volgden meerdere Rhodes piano’s. Hammond orgels, Clavinets en Wurlitzer piano’s volgden ook en werden van onder tot boven uit elkaar gehaald, geanalyseerd, gerestaureerd en gemodificeerd.

 

 

Bevlogen voert Gandert deze bezigheid  tot op de dag van vandaag nog uit. Vanuit deze fascinatie is het idee voor Vintage Instrument Service ontstaan. “Wat is er mooier dan hiervan je beroep maken”, aldus Gandert. “Het eindresultaat van elke inspanning aan een Rhodes, Wurlitzer, Hammond en ieder ander oud toetsinstrument is altijd bevredigend. Na 40-50 jaar van slijtage en gebruik valt er namelijk zoveel meer uit deze instrumenten te halen dan vaak gebeurt. Te vaak denken mensen: ‘Hij doet het toch gewoon?’, terwijl de potentie van het betreffende instrument echt veel meer is. Dat was de drive om Vintage Instrument Service te beginnen. Graag gebruik ik mijn brede ervaring om deze oude instrumenten te behouden en de gebruikers optimaal speelplezier te geven.”

 

“De beleving die een échte Rhodes, Wurlitzer, Hammond (met Leslie), Clavinet of een Yamaha CP70 tijdens het spelen geeft is ongeevenaard. Dat moet bewaard blijven.” Vintage Instrument Service is sinds 2011 een feit en dé plek in Nederland en Belgie voor oa bovenstaande instrumenten. Uw instrument is hier in goede handen.

 

 

 

 Terug