Workshop elektro-mechanische keyboards

 

 

 

Niet iedereen weet het, maar elektro-mechanische instrumenten zijn heel bepalend geweest voor vele muziekstromen, zoals pop, rock, funk, soul, jazz en zelfs klassiek. Maar wat is nou precies een elektro-mechanisch instrument? Hoe zit het nou met het ontstaan? Hoe werken deze instrumenten? Bestaan ze nog steeds?

 

Vintage Instrument Service geeft workshops, speciaal bedoeld voor opleidingsinstituten, waarin oa bovenstaande vragen worden behandeld. Met behulp van enkele beeld- en geluidsopnamen, maar vooral enkele van deze iconische instrumenten die opgesteld zullen staan, worden oa het Hammond orgel met Leslie speaker, de Fender Rhodes en Wurlitzer piano’s in de schijnwerpers gezet.

 

Duidelijk zal worden dat deze bijzondere instrumenten meer zijn dan alleen een geluidje dat je in de preset-bank van je digitale stage piano vindt. Duidelijk zal worden dat het bespelen hiervan een bepaalde beleving geeft die veel verder gaat dan alleen geluid. Duidelijk zal tenslotte ook worden dat echte instrumenten inspireren op hun eigen manier, waardoor ieder instrument bestaansrecht heeft.

 

De workshops hebben een duur van 60-75 minuten (in overleg) en er is ruimte voor vragen. Vintage Instrument Service neemt zelf de betreffende instrumenten mee.

 

De kosten bedragen €200,- incl btw plus voorrijkosten vanaf Utrecht (zie voorwaarden).